FSMVÜ | Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 97. Yılına Armağan Dijital Sergi
Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 97. Yılına Armağan Dijital Sergi

Güzel Sanatlar Fakültesinde dersler veren fotoğraf sanatçısı Mete Yurdaün'ün Yaşam/Doğa ve Manzara konulu fotoğraflarından oluşan dijital sergi 29 Ekim'de açıldı.

Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümüne ithaf edilen sergi, tüm dünyadan eşsiz görüntüler sunuyor. Aladağlar'dan Manavgat'a, Kapadokya'dan Şavşat'a, Seferihisar'dan Meke Gölüne... Sergide, Türkiye'nin farklı noktalarındaki doğal güzelliklerin yanında, ülke dışından da geniş bir yelpazede yaşam, doğa ve manzara fotoğrafları yer alıyor. Sanatçı, Fas’ın turuncu Merzifo çölünden Gürcistan’ın Uşguli bölgesideki karlı Kafkas dağlarına, Nepal’de Budizmin öne çıkan hikȃyelerinden Kamboçya’daki yaşama, Pokhora’daki kayıkların rengârenkliğinden Tayland’ın Yüzer Çarşı’sına kadar uzanıyor. Biber ve tütün tarlalarında çalışan kadınların yaşamı ve yöre insanının portre fotoğrafları da serginin bir başka parçasını oluşturuyor.

Mete Yurdaün'ün son 4 yıl içindeki çeşitli yurt içi ve yurt dışı gezilerinden derlenen 39 fotoğraftan oluşan dijital sergi, 30 Kasım 2020'ye kadar fsm.edu.tr'de ziyarete açık olacak.

Sergiyi gezmek için tıklayınız.

Etkinlik Türü : Sergi
Yer : -