FSMVÜ | Semavi Eyice'yi Anma Programı
Semavi Eyice'yi Anma Programı

Türk ve Bizans sanatları konusunda dünyanın sayılı âlimlerinden olan Semavi Eyice, öğrencileri ve dostlarının dilinden anılıyor.

Ülkemizde Bizans araştırmalarının öncüsü kabul edilen, Osmanlı kültür ve sanat tarihi üzerinde sayısız yayını bulunan sanat tarihi profesörü Semavi Eyice’nin vefatının üzerinden bir buçuk yıldan fazla bir zaman geçti. Hayatı boyunca ilimle uğraşmış, hayatının sonuna dek ilmini paylaşmış bir âlim olan Semavi Eyice’nin birikimini ve İstanbul sevdasını, onunla irtibatta bulunmuş isimlerin dilinden, zihinlerinde iz bırakan yönleri ile dinleyeceğiz.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Semavi Eyice’yi Anma Programı’na mimar Sinan Genim, sanat tarihçisi İlhan Hattatoğlu, tarihçi Sefa Özkaya, sanat tarihi yazarı Belkıs Aktürk ve sanat tarihçisi Hülya Tezcan konuk oluyor.

Semavi Eyice’yi Anma Programı, Latife Aktan Özel’in sunumuyla 5 Aralık 2019, 15.00’te Kandilli Yerleşkesi’nde dinlenebilir. Katılım ücretsiz ve herkese açıktır.

Etkinlik Türü : Panel
Yer : Kandilli Yerleşkesi Konferans Salonu