FSMVÜ | Mustafa Eren’in Yarım Asırlık Tecrübesi “Kaligrafik” Adıyla Raflarda
Haber - Etkinlik Arşivi
Mustafa Eren’in Yarım Asırlık Tecrübesi “Kaligrafik” Adıyla Raflarda

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Eren’in kaligrafi çalışmalarının ve uzun yıllardır sürdürdüğü yeni font tasarımlarının yer aldığı Kaligrafik adlı kitabı raflardaki yerini aldı.

Yaklaşık yarım asırdır sürdürdüğü özgün yazı çalışmalarını ve font tasarımlarını Kaligrafik kitabında bir araya getiren Mustafa Eren, bu kitapla grafik tasarım alanı içerisinde tipografiyi önemseyen ve kaligrafi ile ilgilenen tasarımcılara ve sanatçılara özgün örnekler sunuyor.

Fatih Sultan Mehmed’den Atatürk’e, Mevlana’dan Yunus Emre’ye Türk dünyasının önemli isimlerini ve bu isimlerin en unutulmaz sözlerini/dizelerini kaligrafi çalışmalarıyla yazının kalıcılığına teslim eden Eren, her kişi ve her sözün en karakteristik unsurunu kurguluyor. Bu kurguda, Nasreddin Hoca’nın ince mizahını, Fatih Sultan Mehmed’in kudretini harflerin uzantılarında görmek mümkün oluyor.

Kitapta yer alan çalışmalar mürekkep ile dijital teknolojinin buluşması olarak da okunuyor. Sanatına konu aldığı kişinin ya da sözün çağının yansımalarını modern teknoloji ile günümüze taşıyan kitap, Alternatif Yayıncılık tarafından Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde hazırlandı.