FSMVÜ | ÖZEL YETENEK SINAVI DUYURU
ÖZEL YETENEK SINAVI DUYURU

Ö z e l   Y e t e n e k   S ı n a v ı

Özel Yetenek Sınavı, Üniversitemizin Kandilli yerleşkesinde Güzel Sanatlar Fakültesi binasında 26 Ağustos 2020'de saat 10.00 da başlayacaktır.

Adayların Sınava Gelirken Dikkat Etmeleri Gereken Hususlar

Dünyada ve ülkemizde bulunan COVID-19 virüsü nedeniyle Fakülte Yönetim Kurulumuz, Özel Yetenek Sınavının oturumları, koşulları ve sınav süresi ile ilgili konularda; başvuran adayların sayısı, sosyal mesafe kuralları, hijyen şartları, temas süreleri vb. kritik hususlar göz önünde bulundurularak aşağıdaki kuralların uygulanmasına karar vermiştir.

1. Covid 19 önlemleri kapsamında aday öğrencilerin aynı mekânda bulunma sürelerini azaltmak amacıyla sınav süresi 80 dakika olacaktır.
  2. Sınav salonlarına en fazla %30 kapasite ile öğrenci alınacaktır.
  3. Aday öğrenciler sınava geldikleri sırada Sınav Giriş Belgesi alabilmek için özel kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı veya pasaport) ve daha önceki duyurumuzda da belirtilen kayıt belgelerini yanlarında bulundurmalıdır. Sınav giriş belgesi, özel kimlik belgesi ve ön kayıt belgelerini yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaklardır.
  4. Adayların girecekleri sınavın başlama saatinden en az 40 dakika önce Kandilli yerleşkesindeki Fakülte binasının önünde hazır bulunmaları gerekmektedir.
  5. Adaylar Sınava gelirken tüm kişisel temizlik ve korunma gereçlerini (maske, eldiven, dezenfektan vb.) yanlarında bulundurmalıdır.
  6. Tüm süreç ve işlemlerde hijyen, mesafe ve maske kurallarına azami özen gösterilmelidir.
  7. Sınav süresince maske kullanımı zorunludur.
  8. Sınav yapılacak binada ve salonlarda, Üniversite yönetimi tarafından dezenfektan ve maske bulundurulacaktır.
  9. Adaylar yanlarında refakatçi bulundurmamalı ve bina önünde, çevresinde sosyal mesafe kurallarına uymalıdırlar.

Covid-19 testi pozitif olan adaylar, temaslı kabul edilen takipli adaylar, karantina uygulamasına tabi olan adaylar, sınavdan 14 gün öncesinde yurt dışı seyahati bulunan adaylar (vb.) durumlarını sınavdan önce mutlaka fakülte yönetimine bildireceklerdir.

İletişim için öncelikle mail adresini (natasoy@fsm.edu.tr) kullanmaları veya 02125218100 / 5003 - 5045  no.lu dahili telefonları aramaları ve durumlarını açıkça belirtmeleri gerekmektedir.

Sınav girişinde her aday Pandemi ile ilgili Bilgilendirme ve Onam Belgesini onaylamak zorundadır.

Onam belgesi için tıklayınız

Sınavla İlgili Bazı Bilgiler:

Yetenek Sınavı COVID-19 salgını nedeniyle tek oturumda gerçekleştirilecektir.

SINAV: “Uygulama” nitelikli olup, tek sorudan oluşur ve öğrenciye 80 dakika süre verilir.
Sınav Tarihi: 26 Ağustos 2020 Çarşamba Saat 10.00-11.20
Sınav Türü: Çizim (Model / Bellek / Kurgu / Şekillendirme)
Değerlendirme: Adayın başarılı sayılabilmesi için 100 puan üzerinden en az 50 puan alma zorunluluğu vardır.

Sınavda Gerekli Malzemeler:

• 50 x 70 cm Duralit
  • 2B, 3B, 4B Kurşun Kalem
  • Silgi
  • Kalemtıraş

UYARILAR:

Sınav esnasında aşağıdaki kurallara mutlaka uyulması gerekir. Bu kurallara uymayanların sınavları geçersiz sayılacak ve haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

Sınav başladıktan 20 dakika sonra gelen adaylar artık salona alınmazlar.
Sınava geç gelen adaylar sınava alınsalar dahi bu adaylara ek süre verilmez.

Sınavlarda özel olarak hazırlanan mühürlü sınav kâğıtları kullanılır.
Adayların sınava cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, zamanı gösterme dışında işlevleri olan, saat ve bilgisayar özelliği bulunan araçlarla girmeleri, sınav süresince birbirleriyle konuşmaları, bilgi aktarmaları, başkalarını rahatsız edecek ve sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır.

Kazananların kesin kaydı için gerekli belgeler, sonuçların ilan edildiği gün Web sayfasından duyurulacak, asıl listeden kazanan adayların kayıt işlemlerinin sona ermesinden sonra yedek listeden sırasıyla kontenjan dolana dek kayıtlara devam edilecektir.